ELS NOSTRES VINS DE L’EMPORDÀ

A Ca La Teresa disposem d’una àmplia varietat de vins de l’Empordà!

La majoria dels nostres vins de barrica provenen de l’Empordà, concretament de Campmany. Podeu comprar el vi a granel per emportar a casa i també, demanar-lo a taula servit directament de la barrica. El nostre celler proveïdor de vins a granel és celler Pere Guardiola amb la familia Pairó al capdavant.

1. Vi Negre

2. Vi Blanc

3. Vi Rosat

4. Vi Moscatell

5. Garnatxa

6. Vermut

7. Sangria

8. Vi Ranci

9. Vi Blanc Vell

Per què els vins de l’Empordà?

La regió de l’Empordà té un clima molt temperat i resulta molt adient pel bon creixement vegetatiu de la vinya, produint vins d’alta qualitat. Els hiverns són molt suaus amb ocasionals glaçades, els estius calorosos però temperats per la proximitat marítima. Les temperatures mitjanes anuals oscil·len entre els 14 i els 16ºC, els valors de la pluviometria al cap de l’any fluctuen sobre els 600 litres. La tramuntana és la característica climàtica de la zona, aquest vent del nord pot arribar a ratxes que superen els 120 quilòmetres hora però també manté a la vinya en un bon estat sanitari. Tot i la heterogeneïtat del sòls de l’Empordà, la major part de la vinya es troba en terrenys sorrencs pobres en matèria orgànica i de caràcter àcid. A la plana empordanesa hi hauran sòls de naturalesa més al·luvial i a les proximitats de les muntanyes trobarem terrenys amb més pissarra i granit. Les varietats de raïm negre tradicionals de l’Empordà són la Carinyena o també anomenada Samsó, i la Garnatxa Negra coneguda com Lledoner. També es cultiva l’Ull de Llebre, Syrah, Merlot i Cabernet Sauvignon.

Els raïms blancs més plantats són la Garnatxa Blanca, Garnatxa Roja i Macabeu. Aquestes varietats blanques es complementen amb el Moscatell, Xarel·lo, Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gewurztraminer. Tot i la gran diversitat de vins que s’elaboren, destaca a la regió, la Garnatxa de l’Empordà, vi de licor dolç elaborat amb un mínim del 90% de Garnatxa Blanca o Roja i enfortit amb alcohol vínic que moltes vegades s’envelleix pel sistema de soleres.

Els raïms blancs més plantats són la Garnatxa Blanca, Garnatxa Roja i Macabeu. Aquestes varietats blanques es complementen amb el Moscatell, Xarel·lo, Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gewurztraminer. Tot i la gran diversitat de vins que s’elaboren, destaca a la regió, la Garnatxa de l’Empordà, vi de licor dolç elaborat amb un mínim del 90% de Garnatxa Blanca o Roja i enfortit amb alcohol vínic que moltes vegades s’envelleix pel sistema de soleres.