About the author : santi

Cada aliment que mengem ens transforma, no només biològicament, sino també de forma psicològica. I la manera com mengem és el més íntim que podem imaginar . En aquest post us parlarem de l’alimentació, i més concretament, dels esmorzars.

Què és l’alimentació? L’alimentació, per definició, és el conjunt d’accions que proporcionen aliments a l’organisme. És a dir, inclou la selecció dels aliments, el cuinat i la seva ingestió. L’alimentació depèn de moltes variants, des de les necessitats individuals i la disponibilitat d’aliments fins a aspectes psicològics i modes. A més a més de ser una necessitat vital per a la supervivència, l’alimentació també és benestar, cultura i plaer.

La salut depèn fonamentalment de la varietat i els tipus d’aliments que ingerim. Els nutrients presents als aliments són fonamentals per a la vida. Amb una mica d’informació i coneixement sobre aquests nutrients i la digestió, podem assolir l’equilibri a través de l’alimentació. Un equilibri entre salut, benestar i plaer.

És imprescindible una alimentació variada i saludable per poder estar ben nodrits.

Encara que ho sembli, la definició d’alimentació i de nutrició no és el mateix. La nutrició comprèn tots els processos amb què l’organisme incorpora, transforma i utilitza les substàncies químiques (nutrients) que contenen els aliments.

En tot cas, avui ens centrem en allò que significa alimentació respecte a la nutrició i us donem 15 conceptes d’alimentació per gaudir del menjar alhora que millorem la nostra qualitat de vida.

1. Tenir clara la importància de l’alimentació

Està demostrat que algunes de les malalties actuals es poden prevenir amb uns hàbits alimentaris correctes i un estil de vida més actiu que inclou exercici i un descans correcte.

Tanmateix, ser conscients de la importància dels aliments que ingerim no vol dir obsessionar-se amb això ni portar un control ferri de tot el que mengem, és important gaudir del menjar.

2. Els menjars han de ser agradables

Gaudeix amb la cuina, recupera les receptes de la cuina mediterrània. Si tens un receptari de la teva mare o àvia, aprofita per treure idees. D’aquesta manera es manté i es reforça una cultura culinària reconeguda i molt valuosa.

La forma més comfortable de començar la jornada

Els esmorzars de forquilla venen adpotats d’un país amb una forta tradició dels esmorzars de forquilla. A Anglaterra, és molt comú esmorzar ous ferrats, salsitxes, bacó, bolets, black pudding , mongetes amb salsa de tomàquet, pa amb mantega i te negre molt carregat.

El Full English Breakfast va sorgir a Gran Bretanya a mitjans del segle XIX. Avui en dia es sol preparar amb ous –fregits, remenats o cuits-, bacó, salsitxes, xampinyons, tomàquets –amb un cop de planxa-, black pudding –un embotit molt similar a la botifarra espanyola-, torrades –de pa blanc o integral-, mongetes i patates –fregides o en puré. Normalment, l’esmorzar anglès complet sol anar acompanyat de te o cafè i torrades amb mantega.

Aquest esmorzar pot variar d’ingredients depenent de la part de la Gran Bretanya on et trobis. Al paràgraf anterior t’hem parlat del que seria el clàssic Full English Breakfast a Anglaterra, però si ets a Gal·les o Escòcia solen acompanyar els ingredients típics de l’esmorzar anglès amb especialitats locals. A Gal·les, per exemple, serveixen Laverbread, una mena de crepe fet d’algues marines triturades, ia Escòcia Tattie Scones, pastes de patata.

D’altra banda, amb les noves tendències gastronòmiques han sorgit nombroses versions que podràs trobar a la multitud de restaurants de les principals ciutats del Regne Unit.

Ara ja no hi ha tanta gent que esmorza amb forquilla. Cal temps i calma. Però encara es pot presentar algú a compartir el sòlid esmorzar amb les propietàries. No per agafar forces per seguir el camí, sinó perquè els agrada el luxe d’una bon comilona i pensen que mai no és massa aviat per fer-ho.

L’esmorzar de forquilla és una tradició pagesa i, per tant, es va perdent. Però a Ca La Teresa, mentre hi hagi algú amb tanta gana a les deu del matí, i algú que estigui disposat a menjar just quan surti el sol no hi ha problema, ja que sempre obrim les portes a tot aquell que vulgui disfrutar d’un bon esmorzar.

A nosaltres personalment ens encanten els esmorzars de forquilla, considerem que és la millor manera de començar el día, de forma productiva i gaudint d’un bon àpat.

Que no es perdin els bons costums! Vine i prova els nostres Esmorzars de forquilla a Sant Pere que cap ciclista o amant de la natura es perdria!

Gaudeix dels nostres embotits, torrades calentes de carn a la brasa, o d’ous fregits amb cansalada, botifarra amb mongetes, entre d’altres.

Dóna’t un homenatge amb el Menú Esmorzar Forquilla, començant amb un tast d’embotits catalans amb torrada de pa de poble, i per continuar amb botifarra amb mongetes, galta de porc a la brasa o ou ferrat amb cansalada, regat amb Vi Tinto DO Catalunya . T’hi esperem!